ATHENS hét a BME-n

Idén novemberben is nagy érdeklődés övezte a ATHENS programban meghirdetett BME kurzusokat. Többszörös túljelentkezés mellett végül 8 partneregyetemről 57 hallgató vett részt az ÉMK Hidak és Szerkezetek Tanszék, valamint a GPK Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék vezette szakmai programokon. Az izgalmas előadások és gyakorlati órák mellett a hallgatók szabadidős tevékenységét a BME ESN szervezte.

A kiutazó BME hallgatók körében a legnépszerűbb úti cél Párizs volt, emellett milánói és bukaresti kurzusokon vettek részt hallgatóink. A vírushelyzetre való tekintettel több partner online tartotta programjait, így is betekintést adva az egyetemeken folyó intenzív szakmai munkába.

Az ATHENS (Advanced Technology Higher Education Network/Socrates) Európa 15 vezető műszaki Egyetemét összekötő szervezet 1997 óta. Fő tevékenysége az évente 2 alkalommal (március, november) megrendezett 7 napos intenzív szakmai kurzus (összesen 30 óra, 1 kredit pont). A képzés része még egy "európai dimenzió" tevékenység is, amelyen a hallgatók a fogadó ország kultúrájával ismerkednek meg. A kurzusokat a részvevő egyetemek professzorai hirdetik meg, a hallgatóság a hálózat tagjaiból toborzódik. Évente kb. 150 képzés indul kb. 5000 tanulóval. Az előadások nyelve angol, francia, spanyol. További információk: http://athensnetwork.eu/

 

Köszönjük a meghirdetett BME kurzusok oktatóinak a magas színvonalú és lelkes részvételt, valamint Dr. Dunai László és Dr. Csoknyai Tamás tanszékvezető urak, továbbá Dr. Hegyi Péter és Dr. Bokor Balázs adjunktus urak támogatását és szakmai szervező munkáját.

A következő részképzés időpontja 2022. március 14-18. Erre az időpontra is szeretettel fogadjuk BME kurzusok meghirdetését, illetve ebben az időszakban a partnerek által meghirdetett programokra ismét várják BME hallgatók jelentkezését. A kurzus meghirdetési időszak 2022. január folyamán, a hallgatói jelentkezési időszak 2022. február első felében várható. További információk: http://nki.bme.hu/node/5708