Nyári és téli egyetemek

Az itt olvasható lehetőségekről további információt a BME NKI munkatársai adnak: internationalrelations@bme.hu

 

Európán kívüli partnerintézmények NYÁRI egyetem lehetőségei

 

 

 

Európán belüli lehetőségek: 

 

1. Osztrák–Magyar ONLINE Nyári Egyetem
2021. július 11–24.

 

A Bécsi Egyetem Európai és Összehasonlító Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének Finnugor Tanszéke és az ELTE Berzseny Dániel Pedagógusképző Központja közös nyári egyetemet szervez osztrák, ill. magyar egyetemi és főiskolai hallgatók számára, akik magyar/német nyelvtudásukat szeretnék fejleszteni. Az idén 29 éves nyári egyetemet idén a pandémiára való tekintettel online formában szervezzük meg, a magyar és az osztrák diákok a virtuális térben találkozhatnak egymással.

A kurzus felépítése: intenzív nyelvtanulási program (naponta 9.00-től 12.30-ig) haladó, ill. középhaladó szinten négy max. tízfős csoportban; délutánonként osztrák és magyar kultúrtörténeti tematikájú előadások, amelyek Ausztriához/Magyarországhoz kapcsolódnak, filmvetítés és közös projektmunka az osztrák hallgatókkal.

Az oktatás a Zoom program segítségével zajlik. A tananyagokat a hallgatók digitális formában kapják mega tanáraiktól.

Jelentkezési feltételek a magyar hallgatók számára:

  • a haladó szinthez: alapfokú (A2 szintű) államilag elismert nyelvvizsga vagy annak megfelelő egyéb bizonyítvány/igazolás;
  • a középhaladó szinthez: középfokú (B szintű) államilag elismert nyelvvizsga vagy annak megfelelő egyéb bizonyítvány/igazolás;
  • hallgatói jogviszony egy magyarországi felsőoktatási intézményben, nem német szak;
  • rövid német vagy magyar nyelvű motivációs levél.

Ösztöndíj

Az ösztöndíjakat az Osztrák–Magyar Akció Alapítvány biztosítja, amely nem készpénzt jelent, hanem a kurzuson való ingyenes részvételt. Az ösztöndíj elnyerése után a hallgatók szerződést kötnek az alapítvánnyal, amelyben vállalják a kurzuson való részvételt.

Önköltség

A kurzuson való részvételre a pályázatok elbírálása után az ösztöndíjat elnyert hallgatóktól 6000 Ft regisztrációs díjat kérünk átutalni a későbbiekben megadott bankszámlaszámra.

Jelentkezési határidő: 2021. május 30.

A résztvevők létszáma: 20 osztrák és 20 magyar hallgató.

Jelentkezési lap

Bővebb információ

A kurzus vezetője Csire Márta. További információk: marta.csire@univie.ac.at,

tel.: +43 1 4277 43012 vagy

https://finno-ugristik.univie.ac.at/studium/internationales/sommerkolleg-szombathely/

2. ESME Sudria & EPITECH (Paris, France) - Summer School : Build your own Robot! 

For the 2021 edition of the Summer School in Robotics, ESME Sudria School of Engineering is happy to partner with EPITECH to offer a 3-week program dedicated to the world of robotics: Build your own Robot! Immerse yourself in the exciting world of Robots and develop your own, in Paris or at home!

 

Dates: July 5th to 23rd 2021

Price:

  • Onsite edition: 2400€ (2200€ for partner university students, 1600€ for special agreements*) => all inclusive (accommodation, transport, breakfast and lunch, activities, tuition, etc).
  • Online edition: 900€

Deadline for application: May 31st

Application procedure:

More information

Syllabus