mobilitás alatti teendők

Kiutazását követően, mobilitás alatt a következő teendői vannak:

 

- Az  Időigazoláskitölteni – date of registration -, aláíratja a kinti koordinátorral. Fontos hogy a támogatási szerződésében szereplő szemeszter kezdő időpontja szerepeljen a regisztráció időpontjánál. Mivel napi támogatási rátát kap, ezért összesen 5 nap eltérés engedélyezett a szemeszter időtartamát tekintve (Összesen 5 nap, tehát nem 5 nap a szemeszter elején és 5 nap a szemeszter végén).

Ha a támogatási szerződésben megjelölt időtartamnál rövidebb időt tölt a fogadó intézménynél, akkor a kieső időtartamra járó támogatást vissza kell fizetnie. 6 nap eltérés esetén mind a hat napra járó ösztöndíjat vissza kell fizetnie. A „date of departure” részt értelemszerűen hazautazás előtt kell aláíratni. Itt is a támogatási szerződésben szereplő (szemeszter utolsó napja) dátumnak kell szerepelnie. 
 
A teljesen kitöltött és aláírt időigazolást mobilitási féléve végén kell feltölteni a Neptunba a 075B kérvénybe (szemeszter közben ne küldje). Felhívom figyelmét, hogy a támogatási szerződésben szereplő időtartamtól csak nagyon indokolt esetben lehet eltérni, és orvosi igazolást kell hozni a rövidebb időtartamot alátámasztandó.
 
 
- Az Erasmus tanulmányi mobilitás teljes időtartama alatt AKTÍV jogviszonnyal kell rendelkeznie, ezért ellenőrizze a státuszát (NE az „AKTÍV NEMZETKÖZI PROGRAM”-ot jelöljék!). Ennek elmulasztása a teljes ösztöndíj visszafizetését eredményezi! 
 
 

- A Learning Agreement „During Mobility” vagy "Changes to the Learning Agreement" részét kitölti, csakis abban az esetben, ha a felvett kurzusokban változás történt. Amennyiben nem történt változás akkor a During Mobility nyilatkozatot töltse ki. (csak azoknak kell kitölteniük, akinek nem volt változás a Learning Agreement during mobility részben)  

  • VÁLTOZTÁS esetén: elsőként ön aláírja, majd a BME-s kari koordinátora, végül a fogadó egyetem.  (Az Erasmus iroda munkatársai nem írhatják alá a Learning Agreementeket, így ne küldjék meg részünkre.) Vigyázzon arra, hogy 15 kreditnyi kurzus maradjon, ne adjon le túl sokat! Changes to the Learning Agreement (3. oldal).
  • A módosításra a szemeszter kezdetétől számított egy hónapon belül van lehetőség. Ha nem történt változás az eredeti Learning Agreement before mobilty részhez képest, úgy kérem ezt a lépést figyelmen kívül hagyni.
  • A During Mobility részt vagy a  During Mobility nyilatkozatot mobilitási féléve végén kell feltölteni a Neptunba a 075B kérvénybe, de el kell készíteni már a mobilitás első hónapjában.