Szakmai gyakorlatot nyert hallgatóknak

Szakmai gyakorlat

 

NYERTESEKNEK KIEGÉSZÍTŐ DOKUMENTUMOK

2021-22-es tanév

A pályázat benyújtása után a pozitív visszajelzést követően kell elküldeni alábbi dokumentumokat e-mailben az iroda részére (szakgyak@bme.hu):

  1. Támogatási szerződés 2021-22-es tanév a SZÜRKE űrlapmezőket töltse ki, és aláírás nélkül WORD formátumban küldje (Feltöltés hamarosan)
  2. A szakmai gyakorlat teljes időtartamára baleset- és felelősségbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást igazoló dokumentumot (kötvényt) szintén e-mailben kell megküldeni. A támogatási szerződés 5.2, 5.3, 5.4-es pontjainak kitöltése kötelező. A biztosítótársaság nevét és a kötvényszámot kell beírni. Ajánlatszámot nem áll módunkban elfogadni! 
  3. COVID nyilatkozat

 

A lakásbiztosításhoz kapcsolódó felelősségbiztosítás nem fogadható el amennyiben az maximum kéthetes kinttartózkodást fedez; valamint ha a mobilitás hossza több mint 90 nap, akkor csak olyan biztosítás köthető, ami 90 napnál hosszabb tartózkodást fedez.

 

Ha a fogadó intézménynél (vagy az országban) van kötelező karantén, akkor arra is jár az ösztöndíj. A külföldi karatén időszakát bele lehet számítani a mobilitási időszakba, az itthoni (hazatérés utáni) karantént már nem. Ezt viszont még szerződéskötés előtt egyeztetni szükséges. Ha bekerül a karantén időszak is a szerződésbe, akkor a fogadó intézménynek le kell igazolnia azt az időszakot is a mobilitás végén.

 

2020.21-es tanév

 

A pályázat benyújtása után a pozitív visszajelzést követően kell elküldeni alábbi dokumentumokat emailben az iroda részére (szakgyak@bme.hu):

1.  Támogatási szerződés 2020-21-es tanév - csak a SZÜRKE űrlapmezőket töltse ki, és aláírás nélkül WORD formátumban küldje

2. Szakmai gyakorlatra a balesetbiztosítás és a felelősségbiztosítás megkötése kötelező. A Student Mobility for Traineeships dokumentumban ezeket az információkat is meg kell adni. Ha van a fogadó félnek/cégnek megfelelő baleset- és felelősségbiztosítása, akkor ezt a Learning Agreementben jelölni kell. Amennyiben a fogadó fél nem nyújt ilyen biztosítást (liability insurance), akkor a szakmai gyakorlat teljes időtartamára a baleset- és felelősségbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást igazoló dokumentumot (kötvényt) szintén emailben kell küldeni. A támogatási szerződés 5.3, 5.4-es pontjainak kitöltése kötelező. Vagy a Learning Agreementre kell hivatkozni (LA megfelelő pontja), vagy a biztosítótársaság nevét és a kötvényszámot kell beírni. Ajánlatszámot nem áll módunkban elfogadni! 

3. COVID nyilatkozat

A lakásbiztosításhoz kapcsolódó felelősségbiztosítás nem fogadható el amennyiben az maximum kéthetes kinttartózkodást fedez; valamint ha a mobilitás hossza több mint 90 nap, akkor csak olyan biztosítás köthető, ami 90 napnál hosszabb tartózkodást fedez.

 

Ha a fogadó intézménynél (vagy az országban) van kötelező karantén, akkor arra is jár az ösztöndíj. A külföldi karatén időszakát bele lehet számítani a mobilitási időszakba, az itthoni (hazatérés utáni) karantént már nem. Ezt viszont még szerződéskötés előtt egyeztetni szükséges. Ha bekerül a karantén időszak is a szerződésbe, akkor a fogadó intézménynek le kell igazolnia azt az időszakot is.

 


 

Kedvezményes tanulmányi rend

Kedvezményes tanulmányi rend kérelméhez (Neptun kérvény) minden esetben csatolja az aláírt támogatási szerződését, melyet az Erasmus irodában, fogadóórában vehet át!

 

 


 

Hosszabbítási kérelem

Hosszabbítási kérelemAz eredeti mobilitási időszak vége előtt legalább 45 nappal kell elküldeni a szakgyak@bme.hu e-mail címre.

 

 


 

Erasmus Hallgatói Charta (tájékoztatásul, nem leadandó)