Hazaérkezés utáni teendők

SZAKMAI GYAKORLAT - HAZAÉRKEZÉS UTÁNI TEENDŐK:

Alábbi dokumentumokat a szakgyak@bme.hu címre kell elküldeni a mobilitás végét követő 14 napon belül:

(e-mail tárgya: Záródokumentumok_név)

  1. Maximum kétoldalas szakmai (záró)beszámoló magyar nyelven, amely segítséget nyújt a későbbi jelentkezőknek a cégválasztásban. 

    Fejlécbe írandó: név, szak, célország, város, mobilitás formája (szakmai gyakorlat), fogadó intézmény neve, szakmai gyakorlat kezdő és utolsó napja. Képekkel is illusztrálhatja a beszámolót. A legjobbak felkerülnek a honlapra.

  2. Teljes aláírt Learning Agreement for Traineeship, After Mobility részt is beleértve. A „During Mobility” rész csak abban az esetben szükséges, ha mobilitás alatt bármiben változás történt. Az After Mobility résznek tartalmaznia kell a teljes kint töltött időszakot: Start date and end date of traineeship. FONTOS!! A dokumentum utolsó része (After the mobility) a kint tartózkodás időtartama, a fogadó cég aláírása és az "Evaluation of the trainee" rész részletes kitöltése nélkül nem érvényes! 

  3. OLS nyelvi teszt kitöltése a szakmai gyakorlat elején és végén is (PDF formátumban mindkettőt). A teszt végén az eredményt (Your assessment results) képernyőképként mentse el és továbbítsa emailben a szakgyak@bme.hu címre. A kitöltéshez a segédlet ITT olvasható.

  4. Online beszámoló (EU SURVEY) kitöltése: Személyre szóló e-mailt fog kapni "Subject: Erasmus+ egyéni résztvevői beszámoló kérése / Erasmus+ individual participant report request /" tárgyában.  Ebben az e-mailben fogja megkapni a hozzáférési adatokat. (Erről a címről DIGIT-EUSURVEY@nomail.ec.europa.eu ) Kérem, ellenőrizze a levélszemét mappát is, mert oda is kerülhet (PDF formátumban küldendő) A 2021-es akadémiai évben kiuatzók esetén az új online rendszer nem működik. A későbbiekben értesítést kapnak az érintett hallgatók a kitöltés menetéről. 

  5. A támogatási szerződésben szereplő mobilitási időszakot követően kiállított "hallgatói jogviszony igazolás" , amely az mobilitás félévére szól. Ha az igazolás alapján megállapítható, hogy a hallgatói jogviszony a mobilitás alatt megszűnt, akkor az ösztöndíj vagy annak arányos része visszafizetendő. Ezt a dokumentumot a diploma utáni szakmai gyakorlaton részt vett hallgatóknak nem kell benyújtaniuk.A záródokumentumok leadási határideje: 
A támogatási szerződése szerinti szakmai gyakorlati időszak zárónapját követő 2 héten belül

 

Az emialben küldött dokumentumoknál az email tárgya: NÉV_záródokumentum.

 

A záródokumentumok hiánytalan és időben történő leadásának elmulasztása az ösztöndíj visszafizetését eredményezi!

 
KREDITEK BESZÁMÍTÁSA

 

 

 

Erasmus külföldi szakmai gyakorlat/gyakorlaton szerzett kreditek elismertetése a "049B ERASMUS szakmai gyakorlat ekvivalencia vizsgálata" Neptun kérvényen kérhető.

A Kari Kreditátviteli Bizottság hoz döntést a kérvény tárgyában, de a szakmai gyakorlat elfogadását kérő hallgatónak a szakmai gyakorlattal kapcsolatban elvégzendő egyéb adminisztráció miatt egyeztetnie szükséges a specializációját gondozó Tanszékkel is.