Ösztöndíj lehetőségek

 • Rézler-ösztöndíjak: posztgraduális tanulmányok támogatása az USA-ban - Pályázati határidő: április 16.

Pályázat "A" – University of New Mexico, Albuquerque:

- posztgraduális tanulmányok támogatása a 2024/25-ös tanév őszi szemeszterében (augusztus végi kiutazással, tartózkodás ideje 4 hónap)

- a munka világa, a szervezeti viselkedés, az emberi erőforrások, a szakszervezetek, a termelékenység, a konfliktusok és viták megoldása (elsősorban mediációval, arbitrációval) és a munkaügyi kapcsolatok iránt érdeklődő fiatalok számára

- a jelentkezés feltételei: magyar állampolgárság, mesterfokozatú diploma, már megkezdett PhD-tanulmányok, felsőfokú angol nyelvtudás

Pályázati határidő: április 16.

 

Pályázat "B" – Indiana University, Bloomington:

posztgraduális szociológiai kutatások támogatása az Egyesült Államokban (augusztus végi kiutazással, tartózkodás ideje 4 hónap)

- a jelentkezés feltételei: magyar állampolgárság, mesterfokozatú diploma, már megkezdett PhD-tanulmányok, felsőfokú angol nyelvtudás

Pályázati határidő: április 16.

A pályázati kiírások, valamint további információk a honlapunkon elérhetők: https://www.rezler-foundation.hu/palyazatok

 

 

 • Double Degree scholarship program with T.I.M.E: Association in partnership with L'Oréal

Application period : April 2nd - May 16th, 2024 

Details here!

T.I.M.E description

 

 • 2024 K-GKS Admission Call for Graduate School Studying at KIT, Korea - Deadline: 19 April, 2024

 

2024 K-GKS (K-Global Korea Scholarship) Guidelines for Master’s and Doctoral candidates here in Korea. As the one and only national engineering specialized university in Korea, we will be able to nominate candidates up to 10 for this K-GKS admission.

This might be a great opportunity for you to be able to study in Korea with a full regional government scholarship and to settle down with decent jobs supported by Gyeongsangbuk-do and KIT.

1. Scholarship Duration

Master's Degree Program(2 yrs), Doctoral Degree Program(3 yrs)

*K-GKS recipients who will be enrolled in Kumoh National Institute of Technology will be able to pursue one’s degree program on September 1st, 2024. One year of Korean language program is exempted.

2. Required Language Proficiency Test Result

Applicants MUST submit one of below official language proficiency test certificates.

- minimum language proficiency test certificate: TOPIK level 3, TOEIC 750, TOEFL PBT 550, TOEFL ibt 79, TEPS 327, IELTS 6.0 or higher

- Eligibility requirements are limited to the results of the language test taken within the last two years as of the application deadline for K-GKS admission

- If candidates are from the country where English is spoken as first language (USA, Canada, UK, Ireland, Australia, New Zealand, South Africa), the English proficiency test will not be required to hand in

Application guideline

Poster

 

 

 

 • Fulbright Ösztöndíjak USA-ba

 

 

https://www.fulbright.hu/about-fulbright/

Hallgatói ösztöndíjak beadási határideje: 2024. május 15.

Infó: https://www.fulbright.hu/posztgradualis-hallgatoi-osztondijak/

 

 • INDUSAC OPEN CALL FOR STUDENTS AND RESEARCHERS

Hallgatóknak szóló pályázati felhívás: 3000 Eurót lehet nyerni céges problémák megoldására. infók: https://indusac.innogetcloud.com/terms-of-use#section7

 

 

 

 • Hungarian American Coalition

https://hacusa.org/ 

 

 • Stipendium Peregrinum Program

https://nemzetitehetsegprogram.hu/hu/stipendium-peregrinum-osztondijprogram

 

 

 • Államközi ösztöndíjak - Tempus Közalapítvány
   https://tka.hu/hir/17765/hatartalan-lehetosegek-az-allamkozi-osztondijakkal
 • Megnyílt az online pályázati felület nyári egyetemekre, teljes és részképzésekre szóló államközi ösztöndíjakra a 2024-2025-ös tanévre.

  Magyarországnak közel 60 országgal van kétoldalú oktatási megállapodása, így Európán belül vagy akár azon kívül is tanulhatsz állami ösztöndíjjal. Államközi ösztöndíjasként akár a teljes képzési időszak alatt külföldön folytathatod a tanulmányaidat, részt vehetsz nyári egyetemi kurzusokon, hogy helyben tanulmányozd a célország nyelvét és kultúráját.

 

 

ÖSZTÖNDÍJAK SZINGAPÚRBA
 

1. A*STAR Research Attachment Programme (ARAP)

Az ARAP ösztöndíj egy-két évre szóló kutatási lehetőséget biztosít PhD hallgatók számára, melyről részletesebben a honlapon lehet tájékozódni (https://www.a-star.edu.sg/arap).
A program havi ösztöndíjat, lakhatási támogatást, egyszeri utazási és letelepedési támogatást, egészségügyi biztosítást és egyéb támogatásokat nyújt.
 
 
2. Singapore International Pre-Graduate Award (SIPGA)
 
A SIPGA az alap- (BA) és mesterszakos (MA) hallgatóknak nyújt rövid távú (2-6 hónap) kutatási támogatást. A program a résztvevőinek lehetőséget biztosít arra, hogy az A*STAR kutatóintézetekben tevékenykedjen és világ minden tájáról érkező legjobb kutatókkal és professzorokkal dolgozhasson együtt.
A programban résztvevők szingapúri tartózkodásuk idejére havi ösztöndíjban részesülnek. A képzésről bővebb tájékoztatást a honlapon találhatnak (https://www.a-star.edu.sg/sipga).
 
 
3. Singapore International Graduate Award (SINGA)
 
A SINGA egy PhD program, amely az A*STAR, a Nanyang Technological University (NTU), a National University of Singapore (NUS), a Singapore University of Technology and Design (SUTD) és a Singapore Management University (SMU) együttműködése.
A PhD képzés angol nyelven zajlik a jelentkező által választott kutató laborban az A*STAR Research Institutes, NTU, NUS, SUTD vagy SMU területén. A hallgatók munkáját kutatók felügyelik, akik a program sikeres befejezése után PhD fokozatot kapnak az NTU, a NUS, a SUTD vagy az SMU által.
A SINGA program a négy éves képzés alatt fedezi a tandíjat, ösztöndíjat, lakhatási támogatást biztosít, valamint egyszeri repülőjegy és letelepedési támogatást nyújt. A képzésről a honlapon lehet tájékozódni (https://www.a-star.edu.sg/Scholarships/for-graduate-studies/singapore- international-graduate-award-singa).
 

 


 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ezen az oldalon a BME Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságra (NKI) beérkezett, külső intézmények vagy szervezetek által közzétett pályázatokat hirdetjük. További információ az egyes programoknál megjelenő honlapokon érhető el, az NKI munkatársai nem tudnak részletesebb felvilágosítással szolgálni.