Ösztöndíj lehetőségek

Kutatói ösztöndíj - JAPÁN

A Tokiói Nagykövetség tájékoztatása szerint a Matsumae Nemzetközi Alapítvány (Matsumae International Foundation) közzétette a 2024 áprilisa és 2025 márciusa közti időszakban 3-6 hónapra pályázható kutatói ösztöndíj felhívását. Az ösztöndíj nem kizárólagos, de priorizált területei a természet-, a műszaki és az orvostudományok. 

Az ösztöndíj pályázatok beadási időszaka: 2023. április 1-június 30. 

Az ösztöndíj pályázási feltételeiről további tájékoztatás angol nyelven a következő linken érhető el: https://www.mif-japan.org/en/fellowship/announcement/

 

FRANCIAORSZÁG - Ösztöndíj lehetőségek

Határidő: 2023. február 28.

https://www.hongrie.campusfrance.org/hu/mester-es-mernokkepzesi-osztondijak

https://www.hongrie.campusfrance.org/hu/doktori-osztondijak-2023

https://www.hongrie.campusfrance.org/hu/a-francia-kormany-kutatoi-osztondijai

https://www.hongrie.campusfrance.org/hu/francia-kormany-kulturalis-es-muveszeti-osztondijak

 

 

ÖSZÖNDÍJAK TÖBB EGYETEMRE - KÍNA

Az iStudy kínai ügynökség szervezi a "Welcome to Study in China with Scholarship" című online eseményt, melynek célja a University of Science and Technology of China, Beijing Jiaotong University és a Harbin Institute of Technology, Shenzhen campus és ösztöndíj lehetőségeik bemutatása a magyar hallgatók számára.

Tájékoztató esemény: 2023. február 2. 9:00-11:00 óra között

Csatlakozási link: https://zoom.us/j/92177233786?pwd=c0tMcDl4V1VqRThsWDArbTk0SFMwZz09

 

Sakura Science Exchange Prorgam - JAPÁN

Magyarország 2022 áprilisában bekerült a japán Sakura Science Exchange Program kedvezményezettjei közé.

 

A Japán Tudományos és Technológiai Ügynökség fiataloknak szóló Sakura Science Exchange Programjának célja, hogy a japán tudományos eredményeket és intézeteket népszerűsítse, valamint elősegítse a fiatalok bekapcsolódását a nemzetközi tudományos-technológiai életbe.

Részletes információk a programról az alábbi honlapon érhetők el: https://ssp.jst.go.jp/en/ .

 

A program két formában biztosít támogatást: középiskolás diákok, illetve közvetlen meghívási programban egyetemi diákok és 40 év alatti kutatók részére.  A japán fél fizeti a résztvevő fiatalok retúr repülőjegyét, biztosítását és napidíját.


 

ÖSZTÖNDÍJAK SZINGAPÚRBA
 

1. A*STAR Research Attachment Programme (ARAP)

Az ARAP ösztöndíj egy-két évre szóló kutatási lehetőséget biztosít PhD hallgatók számára, melyről részletesebben a honlapon lehet tájékozódni (https://www.a-star.edu.sg/arap).
A program havi ösztöndíjat, lakhatási támogatást, egyszeri utazási és letelepedési támogatást, egészségügyi biztosítást és egyéb támogatásokat nyújt.
 
 
2. Singapore International Pre-Graduate Award (SIPGA)
 
A SIPGA az alap- (BA) és mesterszakos (MA) hallgatóknak nyújt rövid távú (2-6 hónap) kutatási támogatást. A program a résztvevőinek lehetőséget biztosít arra, hogy az A*STAR kutatóintézetekben tevékenykedjen és világ minden tájáról érkező legjobb kutatókkal és professzorokkal dolgozhasson együtt.
A programban résztvevők szingapúri tartózkodásuk idejére havi ösztöndíjban részesülnek. A képzésről bővebb tájékoztatást a honlapon találhatnak (https://www.a-star.edu.sg/sipga).
 
 
3. Singapore International Graduate Award (SINGA)
 
A SINGA egy PhD program, amely az A*STAR, a Nanyang Technological University (NTU), a National University of Singapore (NUS), a Singapore University of Technology and Design (SUTD) és a Singapore Management University (SMU) együttműködése.
A PhD képzés angol nyelven zajlik a jelentkező által választott kutató laborban az A*STAR Research Institutes, NTU, NUS, SUTD vagy SMU területén. A hallgatók munkáját kutatók felügyelik, akik a program sikeres befejezése után PhD fokozatot kapnak az NTU, a NUS, a SUTD vagy az SMU által.
A SINGA program a négy éves képzés alatt fedezi a tandíjat, ösztöndíjat, lakhatási támogatást biztosít, valamint egyszeri repülőjegy és letelepedési támogatást nyújt. A képzésről a honlapon lehet tájékozódni (https://www.a-star.edu.sg/Scholarships/for-graduate-studies/singapore- international-graduate-award-singa).
 

 


 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ezen az oldalon a BME Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságra (NKI) beérkezett, külső intézmények vagy szervezetek által közzétett pályázatokat hirdetjük. További információ az egyes programoknál megjelenő honlapokon érhető el, az NKI munkatársai nem tudnak részletesebb felvilágosítással szolgálni. 
 

Pivarcsiné Fekete Dóra

mb. igazgató