GY.I.K. szakmai gyakorlat

 

HOGYAN LEHET ERASMUS+ SZAKMAI GYAKORLATI HELYET TALÁLNI?

A szakmai gyakorlati mobilitás megpályázásakor nem egy előre meghatározott listából kell kiválasztani a gyakorlati helyet. A program ugyanis „csak” a támogatást biztosítja, a gyakorlat megvalósításához kapcsolódó szervezési feladatok teljes mértékben a pályázóra hárulnak, beleértve a gyakorlati hely megtalálását és a szakmai program egyeztetését. Ez elsőre nehéz feladatnak tűnhet, cserébe viszont lehetővé teszi, hogy az igényeinek leginkább megfelelő gyakorlaton vehessen részt: szinte bármilyen céget, szervezetet választhatja, amelynél a képzéséhez illeszkedő gyakorlatot tud elvégezni. (Kivételt jelentenek az uniós intézmények és szervek, illetve az EU-s programokat koordináló ügynökségek, nemzeti irodák.)

Ettől függetlenül nyújtunk némi segítséget. A "Korábbi ösztöndíjasok által választott cégek" listája", és egyéb lehetőségek a szakmai gyakorlat menüpont alatt olvashatók.

 

LEHET-E SZAKDOLGOZATOT ÍRNI ERASMUS SZAKMAI GYAKORLAT ALATT?

Szakmai gyakorlat alatt kutatási tevékenység illetve - szorosan a tanulmányokhoz kapcsolódó - munka végezhető. Diplomaírási céllal Erasmus tanulmányi mobilitási pályázat adható be.