A1. Jelenleg Magyarországon tartózkodom, ebben a tanévben utaznék ki külföldre az elnyert ösztöndíjjal, aláírt és hatályos támogatási szerződéssel (szerződés, okirat) rendelkezem, függetlenül attól, hogy megtörtént vagy nem történt meg az ösztöndíj utalás

A.1.

 

> A jelenleg érvényes rendelkezések alapján nem utazhat ki Magyarország területéről nemzetközi mobilitási program keretében.

> Ha az aláírt szerződés birtokában utazást, szállást fizetett, elsősorban a már kifizetett költségek visszatérítésére törekedjen (ezt e-mailekkel kérjük igazolni), vegye fel a kapcsolatot a szolgáltatókkal (repülőtársaság, szállás), és jelezze, hogy igényt tart a kifizetett összeg visszatérítésére! 

> Ha nem sikerül, vagy csak részben sikerül visszatéríttetnie a kiadásait a szolgáltatókkal, két lehetősége van:

a) vis maior bejelentése a Támogatónál (akivel egyéni szerződést kötött), és a vis maior miatt felmerült kiadások elszámolásának igénylése.

>> Vis maior eljárás >> elindításához kérjen űrlapot a Támogatótól, a kérelmét alapos indoklással és iratokkal (lehetőleg számlákkal, igazolásokkal, nyilatkozattal stb.) támassza alá!

és / vagy

b) a tervezett mobilitás halasztása, átütemezése.

c) ERASMUS szakmai gyakorlat bővebb információk: http://nki.bme.hu/node/5734