Európán kívüli részképzés pályázat összefoglaló

2021/2022-es tanév Európán kívüli részképzés mobilitási pályázatának összefoglalója

Beérkezett pályázatok alapján jellemzően a GTK nemzetközi gazdálkodás, a VIK mérnökinformatikus és a GPK mechatronikai mérnök szakos hallgatói érdeklődnek a tandíjmentes részképzés iránt, de számos építészmérnök szakos hallgató is nyújtott be pályázatot. 

A pályázatokban megjelölt legnépszerűbb partnerintézmények: 

 

A választott Európán kívüli egyetemeken elsősorban nemzetközi kommunikáció, internetbiztonság, mesterséges intelligencia, robotika, fenntartható környezetmenedzsment, geostruktúrák mechanikája, globális kommunikációs hálózatok szerepe kurzusok érdeklik hallgatókat.

A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága minden tanévben kétszer hirdeti meg a tandíjmentes részképzés lehetőségét, mindenévben januári és szeptemberi beadási határidővel. A műegyetemi hallgatók jelenleg mintegy 17 nemzetközi intézményből választhatnak, akikkel hallgatócsere egyezmény keretében van lehetőségük tanulni. Az intézmények köre évről évre bővül:

Bővebb információ a pályázati felhívásokról

 

Egyetemünkre érkező hallgatók létszáma a partnerintézményektől

 

 

Az Európán kívüli intézményekből hozzánk is érkeznek minden tanévben általában 1 vagy 2 félévre hallgatók. Az előzetesen beérkezett nominációk alapján még érezhető volt a járvány miatti lelassult állapot, összesen 10 hallgató tervezte az őszi félévet nálunk tölteni, de a szeptember 15.-i beiratkozási adatok alapján eddig 7 fő érkezett meg. A Colorado School of Mines és a Wisconsin University minden tanévben önköltséges hallgatót küld egyetemünkre külön megállapodás alapján, velük jelenleg nem áll fenn hallgatócsere egyezmény.

Forrás: KTH

Az Európán kívüli országokból beérkezett hallgatók az alábbi szakokra jelentkeztek:

Forrás: KTH