A Műegyetem is bemutatkozott az India EduExpos 2019 felsőoktatási vásáron

2019. szeptember 1–7. között a Tempus Közalapítvány Study in Hungary egysége szervezésében 12 fős delegáció vett részt az India EduExpos 2019 felsőoktatási vásársorozaton.
Az esemény nagyon népszerű volt, a három helyszínen – Új-Delhi, Bengaluru és Mumbai – számos hallgató kapott tájékoztatást Magyarországról, az egyetemi képzésekről, a jelentkezési folyamatról.

A BME-t Terczy Médea a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának munkatársa képviselte. Véleménye szerint az indiai hallgatók egyre szívesebben jönnek továbbtanulási céllal Európába. Magyarország az utóbbi években lett népszerű, így mára a BME is több indiai hallgatóval büszkélkedhet. Az intézmény szívesen fogadja őket, hiszen kiváló angol nyelvtudással és felsőoktatásban szerzett előtanulmányokkal rendelkeznek.

Új-Delhiben továbbá megrendezték az első Indo-Hungarian Higher Education Forum and Alumny meetinget. A fórum lehetőséget nyújtott a kapcsolatépítésre, valamint a Magyarországon végzett hallgatók elmesélhették élményeiket. A delegáció az eseményen üdvözölhette Pethő Gyula nagykövet urat és Dr. Farkas Hilda TÉT szakdiplomata asszonyt, akik egész évben segítik a felsőoktatási együttműködések, kutatások létrejöttét indiai és magyar intézmények között.

Az út során lehetőség nyílt meglátogatni három neves egyetemet: Jawaharlal Nehru University, Indian Institute of Technology, University of Mumbai. A delegációt mindhárom intézmény nagyon szívélyesen fogadta.  A sikeres kapcsolatfelvételnek köszönhetően a jövőben közös nyári egyetem, valamint kutatási és csereprogramok szervezésére is sor kerülhet.

A sikeres programsorozatnak köszönhetően a BME a jövőben még szorosabbra fűzi a kapcsolatot indiai partnereivel annak érdekében, hogy egyre több hallgatót köszönthessen az évnyitókon.