Pályázati eljárás a koronavírus miatt meghiúsult ösztöndíjak kapcsán

Ezúton tájékoztatjuk Önöket az alábbiakról, melyet messzemenőkig kérünk betartani!

Bármi kérdés, eset kapcsán azonnali tájékoztatást kérünk!

Aki mégis hazajött, az saját és mások egészsége érdekében érdeklődjön a Dél-pesti Centrumkórháznál a teendőkről!

Az alábbiakban adjuk közre a Tempus Közalapítvány hivatalos állásfoglalását és pályázati eljárás a koronavírus miatt meghiúsult ösztöndíjak kapcsán
 
Eljárási tudnivalók egyéni mobilitásban résztvevők részére:
 
Kérjük, kövessék figyelemmel a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapját.
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

·        A koronavírus által hivatalosan érintett területekre tervezett mobilitási tevékenységek esetében a kiutazások elhalasztása vagy törlése, illetve a folyamatban lévő mobilitási tevékenység megszakítása jelenleg vis maiornak minősül, ez azt jelenti, hogy egyéni döntés alapján kérelmezheti, hogy ne érje pénzügyi hátrány.
 
·        Arra kérjük, hogy a mobilitás megkezdése előtt felelősségteljesen tájékozódjanak, mérlegeljék a helyzetet, és szükség esetén a tervezett kiutazásokat a projekt futamidején belül lehetőség szerint ütemezzék át.
 
·        A meghiúsult kiutazásoknak az egyéni ösztöndíj terhére kifizetett indokolt költségeinek elszámolása egyéni kérelem benyújtását követően egyedi mérlegelést és jóváhagyást igényel – a kérelemben leírt körülmények és a benyújtott dokumentumok (számlák, igazolások) értékelése alapján.
 
·        Mit értünk meghiúsulás alatt?
 
o   aktuálisan érintett térségben tartózkodik és úgy dönt, hogy félbeszakítja mobilitását, idő előtt hazatér
o   a jelen útmutatás kiadását megelőzően előkészítette a kiutazást, utazást és szállást szervezett, de úgy dönt, hogy mégsem utazik ki.
 
·        Az egyéni méltányossági kérelemnek nincsen sablonja, azt kérjük, hogy egy levélben írja le, hogy milyen információk és körülmények alapján döntött úgy, hogy meghiúsítja a kiutazási tervét. Fogalmazza meg, hogy pontosan mit kérvényez és támassza alá iratokkal, számlákkal, dokumentumokkal!
·        A kérelmet írja alá, és nyújtsa be a magyar küldő intézmény nemzetközi irodájába.
·        A nemzetközi iroda állásfoglalása és javaslata alapján a Tempus Közalapítvány minden esetben egyedileg dönt a kérelemben foglaltakról.
·        További információk: https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/458-koronavirus-hetfotol-ingyenesen-hivhato-telefonszamon-kerhet-tanacsot

Ezen túl kísérjék figyelemmel a BME híreit is a helyzettel kapcsolatban:

https://www.bme.hu/hirek/20200314/Tajekoztato_a_koronavirus_helyzetrol

http://nki.bme.hu/koronavirusBME

Várjuk a Tempus Közalapítvány további tájékoztatását, melyről Önöket is értesítjük, illetőleg honlapunkon is folyamatosan frissítjük a mobilitással kapcsolatos híreinket!

Kérdés esetén forduljanak hozzánk:
erasmus@mail.bme.hu
fuzesi.adrienn@mail.bme.hu