Őszi ERASMUS mobilitásokról beszámoló

Nagyban meghatározza mindennapjainkat a fennálló pandémiás időszak, ezért is öröm a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság számára, hogy a műegyetemi hallgatók nagy lelkesedéssel utaznak ki ERASMUS keretében a külföldi partnereinkhez. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy idén ősszel 173 részképzéses hallgató kezdte meg tanulmányait alap, mester és doktori képzésen valamelyik európai egyetemen. A műegyetemi karok közül a Villamosmérnöki és Informatikai Karról volt az őszi szemeszterben a legnagyobb részvétel 56 hallgatóval, a további kari létszámok: a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar 52 hallgató, a Gépészmérnöki Kar 34 hallgató, az Építészmérnöki Kar és a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar 10-10 hallgató, az Építőmérnöki Kar 6 hallgató, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar 4 hallgató és a Természettudományi Karról 1 hallgató.

A beutazó hallgatók számára Egyetemünk továbbra is kedvelt tanulmányi célpont, idén ősszel 340 fő érkezett hozzánk. A  Gazdaság- és Társadalomtudományi Karra 74 hallgató, a Villamosmérnöki és Informatikai Karra 60 hallgató, a Gépészmérnöki Karra 58 hallgató, az Építészmérnöki Karra 52 hallgató, az Építőmérnöki Karra 42 hallgató, a Természettudományi Karra 22 hallgató, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karra 18 hallgató, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karra 15 hallgató érkezett.

Örvendetes tény, hogy az idei őszi szemeszterben az ERASMUS mobilitások kiegyenlítettebbá váltak a programországok mindegyikével. Továbbra is Igazgatóságunk kiemelt célja ösztönözni a hallgatókat mobilitásokban való részvételre.