EAIE online vásár

EAIE Community Exchange 2020 - virtuális rendezvény

2020. október 14-16. között került megrendezésre az EAIE online vásár és kiállítás.

A rendezvény hivatalos weboldala: https://www.eaie.org/exchange-2020.html

Az EAIE Community Exchange c. háromnapos online eseményt – melynek központi témája és alcíme a „Forging creative pathways” – az Európai Nemzetközi Oktatási Egyesület (EAIE) szervezi meg a koronavírus miatt idén elmaradt éves konferencia és intézményi kiállítás helyett. A rendezvényen több, mint 30 különböző országból érkező előadó tart előadást, valamint lehetőség nyílik a kapcsolatépítésekre és a tapasztalatok megosztására számos, aktuális témakörben, elsősorban európai szemszögből.

A Tempus Közalapítvány koordinálja a 10 magyar felsőoktatást képviselő intézményi delegáltból és a TKA munkatársaiból álló magyar delegáció részvételét az eseményen.

A BME idén is lehetőséget kapott az eseményen való részvételre. Itt több már meglévő partnerrel is folytattunk megbeszéléseket a kapcsolatok megerősítése érdekében vagy a felmerült kérdések megválaszolása okán, hogy kapcsolatainkat folytatni tudjuk. Megkeresett minket több egyetem is, akikkel még nincs kapcsolatunk és felajánlott együttműködési lehetőséget. Ezen felül, természetesen, online ügynökségek is felkínálták a megjelenési és hallgató toborzási lehetőségeiket.

Azért tartjuk fontosnak az ilyen eseményeken való megjelenéseket, mert széleskörű kapcsolatok építésére ad módot. Ezen túl lehetővé teszi már meglévő partnerekkel való személyes vagy ha virtuális térben is, de video megbeszéléseket, ahol megismerhetjük egymást, ami jelentősen megkönnyíti a további együttműködést. Új partnerek egyszerűbb, direktebb megszólítására és megismerésére is alkalom nyílik.

A program is színes volt. Rengeteg előadás, beszélgetés is zajlott a megbeszélésekkel párhuzamosan, ahol az aktuális témák kerültek terítékre: covid, online tanítás, European Universities tapasztalatok, Erasmus+ a covid idején, Erasmus+ az új időszakban, stb. Ragyogóan megvalósították a poszterkiállítást is a virtuális térben is és volt lehetőség egyéb megbeszélésekre, worshopokra is.

Hasznos volt a részvétel! Örülünk, hogy ebben az időszakban is tudjuk ápolni nemzetközi kapcsolatainkat a technika adta lehetőségek jóvoltából!

Egyetemünket Rátkai-Füzesi Adrien, nemzetközi igazgató képviselte.