CEEPUS freemover hallgatói és oktatói mobilitási ösztöndíj-lehetőség

Szeretném felhívni figyelmüket a 2019/2020-as tanév őszi félévére szóló CEEPUS freemover hallgatói és oktatói mobilitási ösztöndíj-lehetőségekre.
 
A freemover pályázattípusban a CEEPUS tagországok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot a CEEPUS tagországok bármely akkreditált felsőoktatási intézményéhez, az intézmény egyéb CEEPUS hálózati részvételétől függetlenül. A freemover pályázatokat a rendelkezésre álló hónapkeret erejéig tudják jóváhagyni az egyes fogadó országok.
 
A magyarországi hallgatók és oktatók számára a 2019/2020-as tanév őszi félévében célországok lehetnek: Bulgária, Csehország*, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Montenegró, Szerbia, Szlovákia, Moldova és Románia.
*Csehország csak különösen indokolt esetben fogad freemover pályázókat az őszi félévben.
 
A pályázati felület már június 30-án megnyílik.

A hír a Tempus Közalapítvány honlapján elérhető:
https://tka.hu/hir/12101/irany-kozep-europa-ceepus-freemover-hallgatoi-e....
 
Magyarországra bármely CEEPUS tagországból benyújtható hallgatói vagy oktatói pályázat: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.
Magyarország az őszi félévben 50 hónap (40 hallgatói, 10 oktatói) erejéig tud freemover ösztöndíjasokat fogadni.
 
Amennyiben bejövő hallgatót vagy oktatót fogadnának CEEPUS tagországbeli intézménytől, kérjük, hogy angol nyelvű felhívásunkat továbbítsák a lehetséges külföldi érdeklődők/küldő intézmények felé:
https://tka.hu/new/12107/ceepus-freemover-mobility-scholarships-to-hunga....
 
A freemover pályázatokat július 1-től kezdve lehet feltölteni a www.ceepus.info központi pályázati felületen.
 
Kérjük, hogy intézményen belül terjesszék az információt a szokásos csatornáikon a lehetséges érdeklődőknek – akár kiutazni szándékozóknak, akár olyanoknak, akik a hazai intézményben fogadnának vendégoktatót vagy -hallgatót a felsorolt országokból.
 
A CEEPUS programról bővebb információ a fenti linkeken és honlapunkon található: http://www.tka.hu/palyazatok/114/ceepus.
 
Kérdés esetén keressenék a Tempus Közalapítvány kollégáit bizalommal a ceepus@tpf.hu email címen!