Korábbi utak összefoglalói

Oktatói és képzési célú mobilitásokról készült összefoglalók

Erasmus+ támogatással létrejött utazások.

 

Erdélyi követek történeti szállásépülete – hallgatói épületfelmérés és tervezési workshop Isztambulban

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Építészettörténeti és Műemlékvédelmi Tanszéke, valamint az isztambuli Yıldız Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar Építészettörténeti Tanszéke két alkalomból álló kutatási és műemléki tervezési workshopot szervezett. A kutatás és workshop első szakasza 2019. szeptember 25. és október 1-je közt valósult meg Isztambulban. Az isztambuli kutatást 2019. október 14-20. között Budapesten megrendezésre kerülő közös műemléki tervezési workshop követte.

A teljes összefoglaló ITT olvasható.

 

Képzési célú mobilitás keretében megvalósult út Isztambulban:

Három kollégánk vett részt 2019 novemberében egy építészettörténeti témájú kutatás keretében létrejött kiállítás megszervezésében Isztambulban. A kiállítás témája a Műegyetem területén a századforduló időszakában állt orientalista épületegyüttes kutatása, a századforduló építészettörténeti kontextusába történő elhelyezése és bemutatása volt.
Az útról az Egyetem honlapján is olvashatnak az érdeklődők: 
 

Képzési célú mobilitás keretében megvalósult út Franciaországban:

A mobilitásban, amely a Montpellier-i Paul Valéry Egyetem Centre d’Études Médiévales kutatóközpontjával együttműködésben valósult meg, a BME Építészmérnöki Kar Építészettörténeti és Műemléki Tanszék tanársegédje, Fehér Krisztina vett részt.

A teljes összefoglaló ITT olvasható.