Hazaérkezés utáni teendők

075B Erasmus záró dokumentum feltöltés NEPTUN kérvénybe feltöltendő dokumentumok listája:

 

          Kötelező:

 1.  Időigazolás: A leigazolt időszaknak le kell fednie a támogatási szerződésben szereplő időtartamot. A teljes szemeszterre vonatkozóan összesen 5 nap eltérés engedélyezett. A le nem igazolt időszakra kapott támogatási összeget vissza kell fizetni. (6 nap eltérés esetén mind a hat napra járó összeget vissza kell fizetni.) Aláírás és pecsét / vagy digitális aláírás nélkül a dokumentum nem fogadható el. Ha aláírás és pecsét / vagy digitális aláírás  nélkül tölti fel a dokumentumot a Neptun kérvénybe, vissza lesz utasítva.  Időigazolás sablon

 2. Transcript: Az utolsó héten érdemes elkérni. 

 3. Learning Agreement - "During Mobility" vagy "Changes to the Learning Agreement" : részét kitölti, csakis abban az esetben, ha a felvett kurzusokban változás történt. Amennyiben nem történt változás akkor a During Mobility nyilatkozatot töltse ki. (csak azoknak kell kitölteniük, akinek nem volt változás a Learning Agreement during mobility részben)  

  • VÁLTOZTÁS esetén: elsőként ön aláírja, majd aláíratja a fogadó Egyetemmel és szkenelve elküldi a BME-s kari Erasmus koordinátorának aláírásra. (Az Erasmus iroda munkatársai nem írhatják alá a Learning Agreementeket, így ne küldjék meg részünkre.) Vigyázzon arra, hogy 15 kreditnyi kurzus maradjon, ne adjon le túl sokat!

  • A módosításra a szemeszter kezdetétől számított egy hónapon belül van lehetőség. Ha nem történt változás az eredeti Learning Agreement before mobilty részhez képest, úgy kérem ezt a lépést figyelmen kívül hagyni.

  • A During Mobility részt vagy a  During Mobility nyilatkozatot mobilitási féléve végén kell feltölteni a Neptunba a 075B kérvénybe, de el kell készíteni már a mobilitás első hónapjában.

  • Aláírás és pecsét / vagy digitális aláírás nélkül a dokumentum nem fogadható el.

 4. Szakmai záróbeszámoló: (1-2 oldalas magyar nyelvű fogalmazás). Fejlécbe írandó: név, szak, célország, város, mobilitás formája (szakmai gyakorlat/tanulmányi mobilitás), fogadó intézmény neve és Erasmus kódja. Képekkel is illusztrálhatja a beszámolót. A legjobbak felkerülnek a honlapra

 5.  OLS teszt: kérjük, hogy hazautazás után is töltsék ki! Kitöltéshez segítség: User Guide - Print screent a kitöltésről (kiutazás előtt és után) e-mailben kérjük küldeni!

 6. EU SURVEY: Résztvevő a mobilitás záródátumát követő 30 napon belül köteles kitölteni és benyújtani egyéni online beszámolóját az EU Survey felületen. A visszaérkezést követően esedékes on-line beszámoló elkészítéséhez személyre szóló e-mailt fog kapni "Erasmus+ participant report " tárgyában. Ebben az e-mailben fogja megkapni a hozzáférési adatokat. (Erről a címről megy az üzenet:  DIGIT-EUSURVEY@nomail.ec.europa.eu). Kérem, ellenőrizze a levélszemét mappát is, mert oda is kerülhet. 

 7. Zöld utazásról szóló nyilatkozat - abban az esetben, ha nem tudja igazolni vonatjegyekkel, visszaigazolással a zöld utazás tényét.

Abban az esetben ha ön két szemesztert töltött a fogadó egyetemen, és két külön támogatási szerződést kapott erre az időszakra: a két szemeszterre vonatkozóan két külön Neptun kérvényben kell az igazolásokat feltölteni. Minden igazolás csak az adott szemeszterre vonatkozzon, különös tekintettel az időigazolásra. Megfelelő igazolások benyújtása nélkül ösztöndíj visszafizetési kötelezettsége keletkezik!

 

A dokumentumok leadásának határideje:

 
Mobilitásának tényleges zárónapját követő 4 héten belül, kivéve az online beszámoló (EU survey), ami ha később érkezik, nem probléma. Ez a Bizottság küldi, emiatt később érkezhet meg, de ez nem gond.
A záródokumentumok hiánytalan és időben történő leadásának elmulasztása az ösztöndíj visszafizetését eredményezi (kivétel EU Survey)!

 

Előzetes tárgybefogadás - kari Erasmus koordinátornak elektronikusan kell küldeni!

 

Kreditek elismertetése

 

A 15 külföldön teljesített kreditből 10 kredit elismertetése kötelező, kivéve végzős hallgatók, nekik  nem kell kreditet elismertetni.

Az elismertetés folyamata a következő: hazaérkezés után a Neptun 049-es kérelemben szabadon választható tárgyakként való elismertetés esetében 1 db kérvényben, csatolva a transcriptet. Amennyiben egyenértékűség megállapítását kérné egy BME-s tárggyal, akkor tárgyanként 1 kérvény.

A kérvény beadásának határideje a transcript of records kézhezvételétől számított 2 hét.

 

 

Online beszámoló:
"Tisztelt Erasmus utazó!
Tájékoztatjuk, hogy a visszaérkezést követően esedékes on-line beszámoló elkészítéséhez egy személyre szóló e-mailt fog kapni "Erasmus beszámolási kötelezettség" tárgyában. Regisztrálnia nem kell a belépéshez, mert ebben az e-mailben fogja megkapni a hozzáférési adatokat.
Reméljük, hogy útja eredményes volt és hamarosan ismét pályázóink között köszönthetjük.
Üdvözlettel
Tempus Közalapítvány"