mobilitás alatti teendők

Kiutazását követően, mobilitás alatt a következő teendői vannak:

 

- Az  Időigazoláskitölteni – date of registration -, aláíratja a kinti koordinátorral. Fontos hogy a támogatási szerződésében szereplő szemeszter kezdő időpontja szerepeljen a regisztráció időpontjánál. Mivel napi támogatási rátát kap, ezért összesen 5 nap eltérés engedélyezett a szemeszter időtartamát tekintve (Összesen 5 nap, tehát nem 5 nap a szemeszter elején és 5 nap a szemeszter végén).

Ha a támogatási szerződésben megjelölt időtartamnál rövidebb időt tölt a fogadó intézménynél, akkor a kieső időtartamra járó támogatást vissza kell fizetnie. 6 nap eltérés esetén mind a hat napra járó ösztöndíjat vissza kell fizetnie. A „date of departure” részt értelemszerűen hazautazás előtt kell aláíratni. Itt is a támogatási szerződésben szereplő (szemeszter utolsó napja) dátumnak kell szerepelnie. 
 
A teljesen kitöltött és aláírt időigazolást mobilitási féléve végén kell feltölteni a Neptunba a 075B kérvénybe (szemeszter közben ne küldje). Felhívom figyelmét, hogy a támogatási szerződésben szereplő időtartamtól csak nagyon indokolt esetben lehet eltérni, és orvosi igazolást kell hozni a rövidebb időtartamot alátámasztandó.
 
 
- Az Erasmus tanulmányi mobilitás teljes időtartama alatt AKTÍV jogviszonnyal kell rendelkeznie, ezért ellenőrizze a státuszát (NE az „AKTÍV NEMZETKÖZI PROGRAM”-ot jelöljék!). Ennek elmulasztása a teljes ösztöndíj visszafizetését eredményezi! 
 
 

- A Learning Agreement „During Mobility” vagy "Changes to the Learning Agreement" részét kitölti, csakis abban az esetben, ha a felvett kurzusokban változás történt. Amennyiben nem történt változás akkor a During Mobility nyilatkozatot töltse ki. (csak azoknak kell kitölteniük, akinek nem volt változás a Learning Agreement during mobility részben)  

  • VÁLTOZTÁS esetén: elsőként ön aláírja, majd a BME-s kari koordinátora, végül a fogadó egyetem.  (Az Erasmus iroda munkatársai nem írhatják alá a Learning Agreementeket, így ne küldjék meg részünkre.) Vigyázzon arra, hogy 15 kreditnyi kurzus, amennyiben (Campus Mundi programban vesz részt 20 kredit) maradjon, ne adjon le túl sokat! Changes to the Learning Agreement (3. oldal).
  • A módosításra a szemeszter kezdetétől számított egy hónapon belül van lehetőség. Ha nem történt változás az eredeti Learning Agreement before mobilty részhez képest, úgy kérem ezt a lépést figyelmen kívül hagyni.
  • A During Mobility részt vagy a  During Mobility nyilatkozatot mobilitási féléve végén kell feltölteni a Neptunba a 075B kérvénybe, de el kell készíteni már a mobilitás első hónapjában.