GY.I.K. szakmai gyakorlat

ÁLTALÁNOS

Több információ: http://nki.bme.hu/SZAKGYAK

⦿ Mikor lehet jelentkezni szakmai gyakorlatra?  A pályázatokat a 2024/2025-ös tanévre: 2024. április 15. hétfő 12:00-ig a szakgyak@bme.hu címre lehet benyújtani. 

⦿ Mennyi időre mehetek szakmai gyakorlatra? Felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlati mobilitása a 2024/2025-ös tanévben minimum 2 hónap és maximum 3 hónap.

⦿ Szeretnék diplomázás után menni szakmai gyakorlatra. Nem lehetséges a diplomázás utáni szakmai gyakorlat a pályázati felhívás értelmében. A mobilitás teljes ideje alatt aktív hallgatói státusszal kell rendelkezni a küldő intézményben.

⦿ Szeretnék menni szakmai gyakorlatra, de nem tudom, hogy hova? Bármilyen cégnél lehet csak a hallgatónak kell le egyeztesse a fogadó céggel, hogy fogadnak és aláírják a Mobility Agreement-et. Itt található segéd linkek: http://nki.bme.hu/GYAKORLATI_HELYEK

⦿ Hogy müködik a zöld utazás? Mi után elnyeri a szakmai gyakorlat pályázatot és szeretne igényelni zöld utazásra is támogatást, a szerződéssel együtt kell be nyújtani a kitöltött és aláírt "zöld utazásról nyilatkozat" -ot. Csak vonat, busz, bicikli, és telekocsi támogatott zöld utazási módok. A teljes útja, mind két irányba (kiinduló ország, város és fogadó intézmény városa között) zöld utazás kell legyen, hogy megvalósuljon a támogatás, jegybizonylattal együtt.

⦿ Más hallgatónak milyen volt a szakmai gyakorlatuk? Itt található több hallgatói beszámoló: http://nki.bme.hu/node/5768

⦿ Lehet-e szakdolgozatot írni szakmai gyakorlat alatt? Szakmai gyakorlat alatt kutatási tevékenység illetve - szorosan a tanulmányokhoz kapcsolódó - munka végezhető. Diplomaírási céllal Erasmus tanulmányi mobilitási pályázat adható be.

⦿ Hogy működik a kredit beszámitás? Erasmus külföldi szakmai gyakorlat/gyakorlaton szerzett kreditek elismertetése a "049B ERASMUS szakmai gyakoralt ekvivalencia vizsgalata" Neptun kérvényen kérhető. A Kari Kreditátviteli Bizottság hoz döntést a kérvény tárgyában, de a szakmai gyakorlat elfogadását kérő hallgatónak a szakmai gyakorlattal kapcsolatban elvégzendő egyéb adminisztráció miatt egyeztetnie szükséges a spcializációját gondozó Tanszékkel is.