Szakmai gyakorlatot nyert hallgatóknak

Szakmai gyakorlat

 

Nyerteseknek kiegészítő dokumentumok

A pályázat benyújtása után a pozitív visszajelzést követően kell elküldeni alábbi dokumentumokat emailben az iroda részére (szakgyak@mail.bme.hu):

  1.  támogatási szerződés 2019-20-as tanévcsak a SZÜRKE űrlapmezőket töltse ki, és aláírás nélkül WORD formátumban küldje

  2. Szakmai gyakorlatra a balesetbiztosítás és a felelősségbiztosítás megkötése kötelező. A Student Mobility for Traineeships dokumentumban ezeket az információkat is meg kell adni. Ha van a fogadó félnek/cégnek megfelelő baleset- és felelősségbiztosítása, akkor ezt a Learning Agreementben jelölni kell. Amennyiben a fogadó fél nem nyújt ilyen biztosítást (liability insurance), akkor a szakmai gyakorlat teljes időtartamára a baleset- és felelősségbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást igazoló dokumentumot (kötvényt) szintén emailben kell küldeni. A támogatási szerződés 5.3, 5.4-es pontjainak kitöltése kötelező. Vagy a Learning Agreementre kell hivatkozni (LA megfelelő pontja), vagy a biztosítótársaság nevét és a kötvényszámot kell beírni. Ajánlatszámot nem áll módunkban elfogadni! 

 


 

Kedvezményes tanulmányi rend

Kedvezményes tanulmányi rend kérelméhez (Neptun kérvény) minden esetben csatolja az aláírt támogatási szerződését, melyet az Erasmus irodában, fogadóórában vehet át!

 

 


 

Hosszabbítási kérelem

Hosszabbítási kérelem. Az eredeti mobilitási időszak vége előtt legalább 45 nappal kell elküldeni a szakgyak@mail.bme.hu email címre.

 

 


Szakmai gyakorlat - Hazaérkezés utáni teendők:

  1. Maximum kétoldalas szakmai (záró)beszámoló magyar nyelven, amely segítséget nyújt a későbbi jelentkezőknek a cégválasztásban (e-mailben elküldendő a szakgyak@mail.bme.hu címre). 

    Fejlécbe írandó: név, szak, célország, város, mobilitás formája (szakmai gyakorlat), fogadó intézmény neve, szakmai gyakorlat kezdő és utolsó napja. Képekkel is illusztrálhatja a beszámolót. A legjobbak felkerülnek a honlapra.

  2. Teljes aláírt Learning Agreement for Traineeship, After Mobility részt is beleértve (e-mailben elküldendő a szakgyak@mail.bme.hu címre). A „During Mobility” rész csak abban az esetben szükséges, ha mobilitás alatt bármiben változás történt. Az After Mobility résznek tartalmaznia kell a teljes kint töltött időszakot: Start date and end date of traineeship. FONTOS!! A dokumentum utolsó része (After the mobility) a kint tartózkodás időtartama, a fogadó cég aláírása és az "Evaluation of the trainee" rész részletes kitöltése nélkül nem érvényes! 

  3. OLS nyelvi teszt kitöltése a szakmai gyakorlat végén is

  4. Online beszámoló (EU SURVEY) kitöltése: Személyre szóló e-mailt fog kapni "Subject: Erasmus+ egyéni résztvevői beszámoló kérése / Erasmus+ individual participant report request /" tárgyában.  Ebben az e-mailben fogja megkapni a hozzáférési adatokat. (Erről a címről megy replies-will-be-discarded@ec.europa.eu). Kérem, ellenőrizze a levélszemét mappát is, mert oda is kerülhet. Határidő, az e-mailtől számított 30 nap, de legkésőbb tárgyév október 1.


A záródokumentumok leadási határideje: 
A támogatási szerződése szerinti szakmai gyakorlati időszak zárónapját követő 2 héten belül, de legkésőbb tárgyév október 1-ig, kivéve az online beszámoló. Azt az e-mailtől számított 30 napon belül de legkésőbb október 1-ig kell kitölteni. 

Az október 1-jei határidő csak azok számára alkalmazható, akiknek szeptember 15-ig szólt a szerződésük, mindenki másnak a szerződés szerinti időszak zárónapját követő 2 héten belül kell elküldeni a dokumentumokat.
Az emialben küldendő dokumentumoknál az email tárgya: NÉV_záródokumentum.

A záródokumentumok hiánytalan és időben történő leadásának elmulasztása az ösztöndíj visszafizetését eredményezi!

 Kreditek beszámítása

 

Erasmus külföldi szakmai gyakorlat/gyakorlaton szerzett kreditek elismertetése a "049B ERASMUS szakmai gyakorlat ekvivalencia vizsgálata" Neptun kérvényen kérhető.

A Kari Kreditátviteli Bizottság hoz döntést a kérvény tárgyában, de a szakmai gyakorlat elfogadását kérő hallgatónak a szakmai gyakorlattal kapcsolatban elvégzendő egyéb adminisztráció miatt egyeztetnie szükséges a specializációját gondozó Tanszékkel is.

 

 


 

Erasmus Hallgatói Charta (tájékoztatásul, nem leadandó)