Oktatói és Személyzeti Mobilitás

Pályázati felhívás ERASMUS+ oktatói és

képzési célú munkatársi mobilitásra

 

TÁJÉKOZTATÁS: pályázati felhívás jelenleg nem elérhető.

Következő pályázati kiírás 2024 januárban várható.

 

Pályázati felhívás ERASMUS+ oktatói és képzési célú munkatársi mobilitásra 2022/2023-as tanévre ITT olvasható.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy új pályázati jelentkezést csak abban az esetben tudunk fogadni, ha a résztvevő előző Erasmus mobilitását követően minden szükséges dokumentumát hiánytalanul benyújtotta.

A pályázatokat a szemelyzetimobilitas@bme.hu e-mail címre várjuk, a program jelenlegi felelőse: Bánfiné dr Klekner Bíbor nemzetközi koordinátor.

 

Pályázathoz szükséges dokumentumok:

 

Oktatói mobilitás:

 1. Mobility Agreement, Staff Mobility for Teaching - MINDHÁROM fél által ALÁÍRVA kell benyújtani (Pályázó, fogadó intézmény és kari Erasmus koordinátor aláírása szükséges)

 2. Pályázati adatlap oktatói - Excelben kérjük beküldeni!

 3. Támogatási szerződés oktatói mobilitáshoz wordben kérem beküldeni  (CSAK a szürke űrlapmezők kitöltése szükséges)

 4. személyi igazolvány másolata

FONTOS: kötelező megadni egy utas- és felelősségbiztosítási kötvényszámot a szerződésben (5. pont) a mobilitási időszakra, ezt is kérem, hogy töltsék ki!

 

Pályázati kisokos oktatók részére!

Megjegyzés: a szerződéseket 2023. március 15-től AVDH aláírással is elfogadjuk, de a végleges adatok kitöltéséhez WORD formátumot kérünk a pályázáskor beküldeni!

Az utalást a PSZI kollégák intézik, kérjük, hogy az erre vonatkozó kérdéseket az Ösztöndíjak <osztondijak@m365.bme.hu> e-mail címre küldjék.

A pályázatokat a szemelyzetimobilitas@bme.hu e-mail címre várjuk!

 

Képzési célú munkatársi mobilitás:

 1. Mobility Agreement, Staff Mobility for Training - MINDHÁROM fél által ALÁÍRVA kell benyújtani  (Pályázó, fogadó intézmény és kari Erasmus koordinátor aláírása szükséges)
 2. Pályázati adatlap képzési célú - Excelben kérjük beküldeni!
 3. Támogatási szerződés képzési célú mobilitáshoz WORD-ben kérem beküldeni (CSAK a szürke űrlapmezők kitöltése szükséges) és a szerződés 5. pontjába kötelező a mobilitás teljes időtartamára érvényes, felelősségbiztosítást is tartalmazó biztosítási kötvény számának beírása szükséges.
 4. személyi igazolvány másolata

Pályázati kisokos munkatársak részére!

A dokumentumok kitöltése során a személyi igazolványban szereplő teljes nevüket használják!

Megjegyzés: a szerződéseket 2023. március 15-től AVDH aláírással is elfogadjuk, de a végleges adatok kitöltéséhez a szerződésmintát WORD formátumban kérjük a pályázáskor beküldeni!

Az utalást a PSZI kollégák intézik, kérjük, hogy az erre vonatkozó kérdéseket az Ösztöndíjak <osztondijak@m365.bme.hu> e-mail címre küldjék.

A pályázatokat a szemelyzetimobilitas@bme.hu e-mail címre várjuk!

 

A megpályázható intézmények listája:
EU:   ERASMUS+ kétoldalú szerződések listája Az Oktatói mobilitás/Ki oszlop (I) ad információt arról, van-e szerződés oktatói mobilitásra. Személyzeti/képzési célú mobilitásra minden intézmény megpályázható.
 
 
 
A pályázatokat a szemelyzetimobilitas@bme.hu e-mail címre várjuk!
 

HAZAÉRKEZÉST KÖVETŐ TEENDŐK

Hazaérkezést követő 5 napon belül alábbi dokumentumokat kell e-mailben elküldeni a szemelyzetimobilitas@bme.hu címre:

Oktató mobilitás esetén:

 1. Letter of Confirmation - a mobilitás utolsó napján aláírandó
 2. BME beszámoló

Ezen felül érkezik majd egy automatikus email "EU survey" tárgyban a későbbiekben, amelyben a kiutazásáról várunk rövid visszajelzést.

 

Képzési célú munkatársi mobilitás esetén:

 1. Letter of Confirmation - a mobilitás utolsó napján aláírandó
 2. BME beszámoló

Ezen felül érkezik majd egy automatikus email "EU survey" tárgyban a későbbiekben, amelyben a kiutazásáról várunk rövid visszajelzést.

ZÖLD utazás esetén a ki - és hazautazást is igazolni szükséges a menetjegy beküldésével (elektronikusan elegendő!).


A kari koordinátorok elérhetőségeit ITT találja.


CEEPUS freemover, oktatási tevékenység céljából történő oktatói mobilitási ösztöndíjlehetőség 

A freemover pályázattípusban a CEEPUS tagországok bármely felsőoktatási intézményében főállású oktatók nyújthatnak be pályázatot valamennyi CEEPUS ország bármely akkreditált felsőoktatási intézményébe, Egyetemünk egyéb CEEPUS hálózati részvételétől függetlenül. A freemover pályázatokat a rendelkezésre álló hónapkeret erejéig tudják jóváhagyni az egyes fogadó országok.

CEEPUS tagországok: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia. Az oktatási moblitás minimum 5 munkanap tartózkodási időt és 6 tanóra megtartását jelenti (technikailag 1 hónapra kell jelentkezni).

A pályázatokat kizárólag online kell feltölteni a www.ceepus.info központi pályázati felületen. 

Pályázati felhívás: https://tka.hu/hir/14776/irany-kozep-europa---ceepus-freemover-hallgatoi-es-oktatoi-osztondijak-2020-2021-tavaszi-felev.

Amennyiben bejövő oktatót fogadnának CEEPUS tagországbeli intézménytől, kérjük, hogy angol nyelvű felhívásunkat továbbítsák a lehetséges külföldi érdeklődők/küldő intézmények felé:

https://tka.hu/new/14777/ceepus-freemover-mobility-scholarships-to-hungary-in-the-summer-semester-of-the-academic-year-2020-2021.

A CEEPUS programról bővebb információ a fenti linkeken és honlapunkon található: http://www.tka.hu/palyazatok/114/ceepus.

Koordinátor: Marositsné Moldvay Rita, NKI (marositsne.moldvay.rita@bme.hu)