Európán kívüli hallgatói mobilitás

A meghirdetett pályázati lehetőségek a következő félévben történő kiutazásokra vonatkoznak, azonban a koronavírus helyzet miatt kérjük a hallgatókat, hogy minden esetben fokozott alapossággal mérlegeljék pályázási és kiutazási szándékukat, és kövessék figyelemmel a kapcsolódó híreket! A tervezett mobilitások a jövőbeli egészségügyi helyzet függvényében valósulhatnak meg.

 

A magyar kormány hivatalos tájékoztató oldala a koronavírusról:

https://koronavirus.gov.hu/

 

A Konzuli Szolgálat közvetlen internetes elérhetősége:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

 

Rendszeresen frissülő hírfolyam a BME által kiadott, koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos közleményekről, intézkedési tervről, általános eljárásrendekről:

https://www.bme.hu/ >> "Tájékoztató a koronavírus helyzetről"

 

Az Európán túli hallgatói részképzés programról (EUR+)

Az "Európán túli hallgatói részképzés" ("EUR+") jellemzően egy szemeszter, esetenként egy tanév időtartamáról szóló program, amely a BME valamely partneregyetemén történő tanulási lehetőséget biztosít a sikeresen pályázó hallgató számára. Az EUR+ programra kizárólag az alábbi oldalon közéttett felhívások keretén belül lehet pályázni. A pályázatot elnyerő hallgatók partneregyetemre történő érvényes jelentkezéséhez a partneregyetem jóváhagyására is szükség van!

Tájékozódásképpen és előzetes felkészüléshez (szükséges igazolások, nyelvvizsga stb.) érdemes átolvasni a korábbi felhívásokat, mert a pályázatok elkészítéséhez sok esetben rövid jelentkezési határidő áll rendelkezésre! Továbbá hasznos lehet a programban már részt vett hallgatók által írt beszámolókat is átolvasni.

A pályázatokhoz szükséges pályázati adatlap itt érhető el.

Pontrendszer a pályázatok elbírálásához: itt.

 

Campus Mundi

Az Európán túli hallgatói részképzéses pályázatokon nyertes hallgatók 2020. március 18. óta újra pályázhatnak a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Campus Mundi ösztöndíj programra a 2020/2021-es tanévre. Felhívjuk a tisztelt hallgatók figyelmét, hogy a programot teljes mértékben a Tempus Közalapítvány kezeli, és hogy a program népszerűsége miatt az ösztöndíj elnyerése nem garantált.

Bővebb információ az alábbi linken érhető el.
 

 

Aktuális pályázati felhívások:

Jelenleg nincs elérhető új felhívás, de hamarosan új kiírás várható a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére.

 

Korábbi pályázati felhívások:

Pontifícia Universidade Católica de Minas Gerais (Brazília)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az Pontifícia Universidade Católica de Minas Gerais (PUC Minas) intézménnyel fennálló kétoldalú kapcsolat keretében tandíjmentes részképzési pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanév I. félévére!

Pályázhatnak a BME bármely karának azon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói, akik minimum egy lezárt tanévvel rendelkeznek (legkésőbb a mobilitás megkezdésekor)!

Figyelem! A PUC Minas adott féléve augusztus elején kezdődik!

A pályázati kiírás ITT található.

Pályázati határidő: 2020. május 4., 15:00

Universidade de Sao Paolo (Brazília)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az Universidade de Sao Paolo (USP) intézmény mérnök iskolájával (Escola Politecnica) fennálló kétoldalú kapcsolat keretében tandíjmentes részképzési pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanév I. félévére!

Pályázhatnak a BME bármely mérnök képzésében résztvevő hallgatói (kivéve ÉPK!), akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek és tanulmányi időszakuk min. 20%-át már sikerrel elvégezték.

Figyelem! Az USP adott féléve augusztus elején kezdődik!

A pályázati kiírás ITT található.

Pályázati határidő: 2020. április 17., 15:00

Universidad de Monterrey (Mexikó)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az Universidad de Monterrey (UDEM) intézménnyel fennálló kétoldalú kapcsolat keretében tandíjmentes részképzési pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanév I. félévére!

Pályázhatnak a BME azon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói, akik minimum egy teljes lezárt tanévvel rendelkeznek – legkésőbb a tanulmányok megkezdésekor.
Figyelem! A UDEM adott féléve augusztus elején kezdődik!

A pályázati kiírás ITT található.

Pályázati határidő: 2020. április 17., 15:00

University of Technology, Sydney (Ausztrália)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a University of Technology, Sydney (UTS) intézménnyel fennálló kétoldalú kapcsolat keretében tandíjmentes részképzési pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanév I. félévére!

Pályázhatnak a BME azon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói, akik minimum egy teljes lezárt tanévvel rendelkeznek – legkésőbb a tanulmányok megkezdésekor.

A pályázati kiírás ITT található. - KIEGÉSZÍTÉS: Mivel pályázatot a koronavírus miatt kialakult helyzetben - az ügyintézéssel párhuzamban - személyesen nem tudunk fogadni, így azt kizárólag emailben kérjük megküldeni a megadott elérhetőségre!

A UTS által készített 360°-os virtuális séta elérhető ITT.
Pályázati határidő: 2020. március 30., 15:00


Saitama University (Japán)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Saitama University intézménnyel fennálló kétoldalú kapcsolat keretében tandíjmentes részképzési pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanév I. félévére!

Pályázhatnak a BME mérnökprogram, a TTK és a GTK karának azon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói, akik minimum egy teljes lezárt tanévvel rendelkeznek.

A pályázati kiírás ITT található. teljes tanévre is pályázható! KIEGÉSZÍTÉS: Mivel pályázatot a koronavírus miatt kialakult helyzetben - az ügyintézéssel párhuzamban - személyesen nem tudunk fogadni, így azt kizárólag emailben kérjük megküldeni a megadott elérhetőségre!
Pályázati határidő: 2020. március 30., 15:00


Kyungpook National University (Dél-Korea)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Kyungpook National University (KNU) intézménnyel fennálló kétoldalú kapcsolat keretében tandíjmentes részképzési pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanév I. félévére!

Pályázhatnak a BME mérnökprogram, a TTK és a GTK karának azon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói, akik minimum egy teljes lezárt tanévvel rendelkeznek.

A pályázati kiírás ITT található. - teljes tanévre is pályázható! - KIEGÉSZÍTÉS: Mivel pályázatot a koronavírus miatt kialakult helyzetben - az ügyintézéssel párhuzamban - személyesen nem tudunk fogadni, így azt kizárólag emailben kérjük megküldeni a megadott elérhetőségre!
Pályázati határidő: 2020. március 30., 15:00


Korea Advanced Institute of Science and Technology (Dél-Korea)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) intézménnyel fennálló kétoldalú kapcsolat keretében tandíjmentes részképzési pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanév I. félévére!

Pályázhatnak a BME mérnökprogram, a TTK és a GTK karának azon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói, akik minimum egy teljes lezárt tanévvel rendelkeznek.

A pályázati kiírás ITT található.
Pályázati határidő: 2020. március 16., 15:00


National University of Singapore (Szingapúr)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az National University of Singapore (NUS) intézménnyel fennálló kétoldalú kapcsolat keretében tandíjmentes részképzési pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanév I. félévére!

Pályázatnak a BME azon aktív hallgatói jogviszonyban álló BSc-s hallgatói, akik legalább egy lezárt tanévvel rendelkeznek – de: KJK és GTK karokról, illetve mesterképzésre, doktori képzésre és „Business and Law” területre a NUS nem fogad hallgatókat!

A pályázati kiírás ITT található.

Pályázati határidő: 2020. március 9., 15:00


Waseda University (Japán)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Waseda Universityvel fennálló kétoldalú kapcsolat keretében tandíjmentes részképzési pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanév I. félévére!

Pályázhatnak a BME mérnökprogramjának, illetve a GTK karának azon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói, akik minimum két lezárt tanévvel rendelkeznek legkésőbb a mobilitás megkezdésekor.

A pályázati kiírás ITT található. - A pályázathoz szükséges pályázati adatlap itt érhető el.
Pályázati határidő: 2020. február 12., 15:00


Hokkaido University (Japán)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Hokkaido Universityvel fennálló kétoldalú kapcsolat keretében tandíjmentes részképzési pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanév őszi félévére!

Pályázhatnak a BME mérnökprogramjának, illetve a TTK karának azon aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatói, akik minimum két lezárt tanévvel rendelkeznek legkésőbb a mobilitás megkezdésekor.

A pályázati kiírás ITT található.
Pályázati határidő: 2020. február 3., 15:00

Jelen pályázaton nyertes hallgató Campus Mundi* ösztöndíj megpályázására lesz jogosult, amennyiben ez a lehetőség a Tempus Közalapítvány által újra meghirdetésre kerül.

*A Campus Mundi ösztöndíj részképzési programja jelenleg felfüggesztés alatt áll, de a Tempus Közalapítvány által kezelt program várhatóan még ebben a hónapban újra meghirdetésre kerül a 2020/201-es tanévre. Bővebb információ: www.campusmundi.hu