Új felhívás: hallgatói részképzés Európán kívüli országokba

Az Európán kívüli részképzési lehetőségről
 
Az Európán kívüli hallgatói részképzési lehetőség jellemzően egy szemesztert, esetenként egy tanév időtartamát biztosító lehetőség tandíjmentes tanulmányok folytatására a BME valamely partneregyetemén.
 
Pályázatok az eddigiekben folyamatosan kerültek meghirdetésre, azonban mostantól kezdve két pályázati időszak várható egy tanév alatt az alábbi ütemezés szerint: éves főpályázat adott naptári év elején, pótpályázat a fennmaradó helyek függvényében ugyanazon naptári év tanévének a végén. A jelenlegi kiírás pótpályázási időszaknak minősül, azaz legközelebb 2021 elején várható a következő, főpályázati kiírás; akkor a 2021/2022-es tanévre vonatkozóan!
 
A partneregyetemre történő érvényes jelentkezéséhez a partneregyetem jóváhagyására is szükség van, azaz a sikeres intézményi jelentkezés nem jelenti automatikusan a hallgatónak a partneregyetem által történő fogadását is.
 
A programban való részvétel tandíjmentességet biztosít, de ösztöndíjat nem. Az intézményi pályázaton nyertes hallgatók Campus Mundi ösztöndíjra pályázhatnak a Tempus Közalapítványnál (TKA). Campus Mundira való jelentkezéshez aktív hallgatói jogviszony, különösen magas tanulmányi átlag (KKK: 4,5) és a program által meghatározott ECTS kreditszámnak megfelelő kurzus teljesítése kötelező elvárások!
 
Fontos a BME pályázati kiírásának, a partnerek által megadott információknak és a partnerek hivatalos honlapjainak az alapos áttanulmányozása a megfelelő egyetem kiválasztásának, a felkészülésnek és a pontos pályázati anyagnak az elkészítése érdekében.
 
hallgatói beszámolók ITT érhetők el.
 
Általános tudnivalók részletesen az Általános tudnivalók Európán kívüli részképzésre jelentkezők számára című mellékletben érhetők el (ld. Mellékletek).
 
A pályázati kiírás itt érhető el: http://nki.bme.hu/europan-tuli-hallgatoi-reszkepzes